Kalvfärs - Oktober

 

I slutet av april finns färskt kalvkött från två tjurkalvar 11,5 månader gamla.

Varför? Kalvkött är ju som du kanske känner till inget vi gärna sysslar med. Dels för att vi behöver betande mular som jobbar sommartid. Dels för att vi föredrar marmorerat smakrikt kött från äldre djur. Dels för att vi tycker att djuren ska få njuta av livet i guds fria natur lite längre.

Men vi sparade en grupp på 10 tjurkalvar i fjol, som vi lät bli att kastrera. Tanken är att de ska födas upp till en slaktålder om ca 20 månader, utomhus med endast gräs och örter som foder (precis som stutarna) men med en kortare uppfödningstid eftersom de växer bättre när de inte kastrerats. Detta är första gången vi gör detta. Det är lite av ett experiment för att se hur det fungerar med tjurar istället för stutar.

MEN! Två av dessa grabbar börjar få horn, och jag vill inte ha några könsmogna tjurar med horn ifall det skulle bli bråk mellan dem när testosteronet börjar göra sig påminnt längre fram. Då kan de verkligen skada varandra. Därför får dessa två kalvarna med horn slaktas nu i vår.

Utvalda detaljer samt kalvfärs i både stora och små paket säljs färska i april. Därefter säljs kalvfärsen fryst så långt lagret räcker.

Sedan dröjer det tills vi slaktar kalv nästa gång, så du som gillar kalvkött ska passa på! =)

Produkten har blivit tillagd i varukorgen