Om oss

 

Vilka är vi?

Mårten och Johanna Rasmusson, det är vi som "är" Bosarps Gård, tillsammans med gårdens alla djur förstås. Våra två barn delar livet här på gården, och även två hundar tillhör familjen.

Vi är båda lantmästare med ett brinnande intresse för lantbruk och livsmedelsproduktion. Det är en stor glädje att få leva och arbeta tillsammans här på gården. Att vara lantbrukare med ansvar för djurens välbefinnande är ett kall och en livsstil som vi båda älskar.

Vi lever och andas Bosarps Gård. Att driva gården på det sätt vi valt att göra innebär att vi aldrig är riktigt lediga - men ändå känner vi oss fria hela tiden!

Till vår hjälp har vi våra fantastiska föräldrar som hjälper med allt ifrån jordbruk och byggnadsunderhåll till barnpassning m.m. Vi har även hjälp av anställd och inhyrd personal vid behov.

Vem är "jag" då?

Jag som författar den här sidan heter alltså Johanna, och det är mig du kommer i kontakt med när du köper kött från oss. Det är jag som tar emot beställningar, sköter marknadsföring och försäljning.

Oftast är det också mig du möter i Gårdsbutiken eller vid köttleveransen, men ibland kan det också bli vår medarbetare Petra.

När jag inte säljer kött lägger jag mycket av min tid på djuren. Jag sköter tillsyn, avelsplanering, kläcker fram kycklingar, förlöser kalvar och flyttar kor. Det är livet!

När jag får sitta ner och sköta företagets papper, då trivs jag också bra.

Mårten sköter resten. Han ser till att djuren har allt de behöver t.ex. i form av foder, strö och säkra stängsel. Han ansvarar för och genomför gårdens ständigt pågående byggprojekt, sköter vallskörd, maskiner m.m.

Livet på Bosarps Gård

Djuren är hjärtat i vår verksamhet. Det är en ynnest att få spendera tid med dem, och ansvara för deras välbefinnande.

Djuren ska ha det förbannat bra! Så är det bara.

För oss betyder det lugn djurhantering, stora ytor, riklig utevistelse, utlopp för naturliga beteenden, bra foder och att djuren har en vettig sysselsättning om dagarna.

Kor ska få beta och ströva fritt året runt. Kor ska få föda sina kalvar i en lugn miljö, och kalvar ska få dia sin mamma länge.

Kycklingar ska ha stora fria ytor där de kan springa, sprätta och sandbada. Sommartid ska de få beta gräs, jaga flugor och gräva efter mask.

Slutligen ska djuren inte behöva åka några stressande transporter. Våra kycklingar reser ca 20 minuter till slakteriet. Korna åker ca 4 mil, alltid ihop med trygga flock-kompisar.

Ekologiskt & hög kvalitet

Vår viktigste värdegrund är att djuren ska ha det förbannat bra. Att de får växa i långsam takt på naturligt foder och får vara mycket ute i det fria. 

När djuren mår bra blir också köttet bra. Livskvalitet för djuren ger hög köttkvalitet helt enkelt.

Att bedriva verksamheten ekologiskt går hand i hand med våra värderingar. Att kunna sköta våra marker ekologiskt utan kemiska bekämpningsmedel är oerhört skönt.

Det känns också fantastiskt bra att våra nötkreatur jobbar med naturvård hela sommarhalvåret, då de betar totalt ca 170 ha naturbetesmarker vid Blentarp och Börringe.

Gräsbeteskött

Gräs är en helt makalös naturtillgång, det växer precis överallt. Korna betar gräset på otillgängliga marker som i alla fall inte går att odla. Och gräset bara växer upp igen, och igen. Gräs är kornas artegna föda. När de äter enbart gräs, och slipper spannmål och andra kraftfoder, då mår korna som allra bäst!

Att föda upp djur på bete och gräs innebär inte bara ett bättre liv för djuren och friskare djur. Gräset omvandlas till prima kött och mjölk. Kol från atmosfären lagras in i marken med en klimatpositiv effekt som följd.

Och sist med inte minst, tänk vad denna uppfödningsmodell ger i form av öppna landskap och biologisk mångfald. Ska man äta kött så ska det till största delen vara ekologiskt gräsbeteskött.

Flexibel köttförsäljning

Vi säljer vårt nötkött i olika mindre köttlådor. De olika köttlådorna går fint att kombinera och när beloppet överstiger 2500 kr fås mängdrabatt i olika steg, med möjlighet upp till 25 % rabatt. I gårdsbutiken säljes det kött som blir över styckvis.

 

Handla smart och få upp till 25 % rabatt!

  • Boka kött långt i förväg.
  • Handla mycket på en gång. 
  • Hämta i gårdsbutiken under ordinarie öppettider.

Läs mer om våra priser och rabattsystem i menyn och i webbutiken.

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen